Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji

dan zaljubljenih

Vrnjačka Banja je naša najveća i najlepša banja, pozanata po blagodetima mineralne vode, u banji se nalaze čak 7 mineralnih izvora. Poznata kao lečilište ali i kao turistička destinacija za sve one koji žele pobeći od gradske gužve i opustiti se.

Vrnjačka Banja kao i svake godine tradicionalno organizuje proslavu povodom Dana zaljubljenih, takmičenje „Poljubi me“ na čuvenom Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji. Takmičenje „Poljubi me“  svake godine biva se popularnije, pa se broj ucesnika iz godine u godinu povećava. Banja je vrlo posećena za vreme praznika, spada u najposećenije banje Srbije, medjutim, za vreme Dana zaljubljenih ima posebne čari, ozarena lica zaljubljenih mogu se videti na svakom koraku, svi su u iščekivanju takmičenja, neki su nervozni željni slatke pobede, dok su drugi došli da se lepo zabave… Svako na svoj način provodi svoje vreme, ali kad dodje momenat (zapravo minuti, pa cak i sat) ljubljenja svi su na jednom mestu Mostu ljubavi.

most-ljubavi-vrnjacka-banja

Manifestacija „Poljubi me“

14. februara 2013 god. održaće se po peti put takmičenje „Poljubi me“ i to u kategorijama:

  • Najduži poljubac
  • Najstariji par
  • Najatraktivniji par

Za najuspešnije pripremljene  su vredne  nagrade, organizator takmičenja kao i svake godine je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a pokrovitelj Skupština opštine Vrnjačka Banja.

Čuveni Most ljubavi je jedan od simbola Vrnjačke Banje, kako legenda kaže pre početka Prvog svetskog rata zavoleli su se učiteljica Nada i srpski oficir Relja, bila je to ljubav o kojoj su svi pričali. Sa dolaskom rata oficir Relja odlazi u Grčku na ratište, tamo se zaljubljuje je u lepu Grkinju zbog koje raskida zaruke sa Nadom. Nada je ostala sama, zbog prevelike tuge je umrla. Danas mnoge devojke u želji da sačuvaju svoju ljubav, kupuju katance u nekoj od obližnjih radnji ili prodavaca koji stoje kraj samog mosta, ispisuju svoje ime i ime svog dragog zaključavaju katanac na ogradi mosta u nadi da će njihova ljubav večno trajati, kljuc se simbolicno baca u reku. Most je nekada bio omiljeno stajalište Nade i Relje, pa otud razlog zbog kojeg se sve održava baš na tom mostu. Desanka Maksimović inspirisana ovom pričom koju su joj meštani ispričali napisala je jednu od njenih najlepših ljubavnih pesama „Molitva za ljubav“. Zahvaljujući devojkama koje na ogradi zaključavaju katance a ključeve bacaju u reku i zahvaljujući Desankinoj pesmi “Molitva za ljubav” ova legenda i danas živi i sačuvana je od zaborava.

Most Ljubavi u Vrnjackoj Banji

Još jedan od načina da iskoristite Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji je da se provozate fijakerom, parovi obožavaju vožnju fijakerom, kažu da se to ne može opisati rečima već se treba doživeti. Pa tako uzmite svog partnera za ruku i pravac vožnja fijakerom kako bi doživeli to veličanstveno iskustvo. Vožnja fijakerom vodi kroz Vrnjački park, neporavljivi romantici i ljubitelji prirode pronaći će se i uživati u Vrnjačkom parku.

Kako Dan zaljubljenih okuplja veliki broj ljudi u Vrnjačkoj Banji, smatra se da je najbolje rezervistati mesto u nekom od ugostiteljskih objekta. Vrnjačka Banja je za vreme ovog dana veoma atraktivna parovima, banja poseduje veliki broj hotela,vila i apartmana koji spremno dočekuju turiste. Smeštaj se može naći po niskim cena, a gostoprimljivi i ljubazni domaćini ugostiteljskih objekta se trude da ugodjaj bude po Vašoj meri.

Most Ljubavi Vrnjačka Banja Srbija

Vrnjačka Banja je definitivno pravo mesto za provodjenje Dana zaljubljenih, svako može pronaći u njoj ponešto za sebe, bilo da se radi o mladim parovima ili starijim parovima, bilo da dolazite sa porodicom ili prijateljima, jedno je sigurno uživaćete. Provedite taj dan Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj banji i verujemo da ćete doživeti nezaboravno iskustvo, banja će postati mesto u kojem ćete se uvek iznova vraćati.

A takmičenje “Poljubi me” će kao i svake godine pobrati velike simpatije ljudi, to je dogadjaj o kojem će se pričati i nakon Dana zaljubljenih. Dodjite i učestvujte.